Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Lorenzo il Magnifico (magyar) - Bővített kiadás társasjáték
28.890 Ft
Menny.:
Kép 1/2 - Lorenzo il Magnifico (magyar) - Bővített kiadás társasjáték
Kép 2/2 - Lorenzo il Magnifico (magyar) - Bővített kiadás társasjáték
Lorenzo il Magnifico (magyar) - Bővített kiadás társasjáték
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Lorenzo il Magnifico (magyar) - Bővített kiadás társasjáték

28.890 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Rendelhető
Várható szállítás: 2024. április 23.
Szállítási díj: 990 Ft

Ebben a játékban a játékosok megpróbálják elérni ugyanezt a hírnevet és tekintélyt, és ezzel Firenze leghatalmasabb és legmegbecsültebb polgárává válni.


 

Leírás

Lorenzo de' Medici a történelem egyik legbefolyásosabb személyisége volt. Nemcsak ravasz diplomata és politikus volt az olasz reneszánsz veszélyekkel teli korában, hanem szenvedélyes pártfogója volt a művészeknek és költőknek, akik az olaszok dicsőségét és hírnevét a csúcsra emelték. Ebben a játékban a játékosok megpróbálják elérni ugyanezt a hírnevet és tekintélyt, és ezzel Firenze leghatalmasabb és legmegbecsültebb polgárává válni.

A Lorenzo il Magnifico egy összetett stratégiai játék, ami nem függ a szerencsétől. A játékosok a város különböző területeire teszik le a családtagjaikat akciók végrehajtásához, de ezek a családtagok soha nem ugyanazok, mivel minden fordulóban megváltoztatják az értéküket. Új területeket hódítanak meg, csodálatos épületeket támogatnak, bátor vállalkozókat buzdítanak és fontos karakterekkel veszik körül magukat. Ha elég okosak és hatalmasak, akkor magukhoz vonzhatják a legnevesebb kortárs hírességeket, és felhasználhatják képességüket.

A bővített kiadás tartalmazza a Reneszánsz Házak és a Pazzi-összeesküvés kiegészítőket.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2023. 04. 02. -
Szerintem nagyon jó játék, első ránézésre bonyolultnak tűnik, de hamar (már az első játék alatt) kiderül hogy pedig egyáltalán nem, mindent ikonok jeleznek. Jó néha agyalni kell merre is induljak, nehogy a szakasz végén büntetést kapjak az egyháztól, a katonaságnál is kéne még pont a fejlesztés kártyákhoz, akkor viszont hogy variáljak. Menjek termelni? Előbb kéne még a toronyból egy kártya, de mivan ha addig a játékostársam lefoglalja a nemesével termelést? Akkor megszerzem máshogy, másúton. Ha a Tanácsnál akkor a következő körtől én leszek a kezdő játékos. Vagy megyek aratni, talán ha a piacra megyek is elég. Összetett játék, de épp ez a jó benne. Mindig van másik út, sőt lehet egy vezető kártya kijátszásával megfordítható az állás, vagy az is előfordul hogy büntetés ellenére és ritka plusz termeléssel, de az össze gyűjtött vállakozás kártyákkal, a végső pontozásnál magasan győzök. Nagyon jó a játék mechanika. A dobott kocka értékeket közösen használjuk és szolgáinkkal növelhetjük. A dizájn is szép lett, az alkatrészek jó minőségűek. Önzáró zacsikat többet is adnak hozzá mint ami szükséges, de egy insert vagy legalább a nyersanyagokhoz egy kis szortír doboz azért sokat segít mind a játék közben mind a ki- és elpakolásnál. Az meg hogy még 2 kiegészítő is benne van, piros pont. Jó vétel volt. Talán egy hete érkezett, eddig 3-4x játszottuk, de biztos vagyok benne hogy sokszor fog az asztalra kerülni. :)