Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Terra Magyarország társasjáték
7.490 Ft
Menny.:
Kép 1/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 2/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 3/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 4/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 5/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 6/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 7/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 8/9 - Terra Magyarország társasjáték
Kép 9/9 - Terra Magyarország társasjáték
Terra Magyarország társasjáték
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Terra Magyarország társasjáték

7.490 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 990 Ft

Tudod, melyik az ország leghosszabb barlangrendszere? Na és azt, hogy mióta gyártják a túró Rudit? Hogy hány másodperc alatt ér vissza a tihanyi visszhang? És hogy hol vannak Magyarországon a játékmúzeumok?

A Terra Magyarország társasjátékban ehhez hasonló kérdésekkel találkozhattok!

Leírás

A Terra: Magyarország társasjátékban izgalmas kérdésekkel teheted próbára, hogy mennyire mozogsz otthonosan az ország ismert és rejtett nevezetességei között. Persze a legnagyobb kalandorok is eltévednek időnként - a jó hír, hogy nem kell precíz válaszokat adnod! Úgy is szerezhetsz pontokat, ha ügyesen becsülöd meg a helyszíneket és az értékeket, vagy ha jól választod meg, melyik tapasztaltabb országismerőt érdemes követni. Azért csak óvatosan: ha mindig vaktában tippelsz, könnyen hoppon maradhatsz!

A játék célja:

A játékosok minden fordulóban kockáik lehelyezésével egymás után tippelnek az épp sorra kerülő kártyához tartozó területekre és számadatokra. A helyes, illetve közeli tippekért értékes pontok járnak, azonban a túl távolra helyezett kockák kárba vesznek. A játékot az nyeri meg, aki a legtöbb győzelmi pontot gyűjti a játék végéig.
 

Előkészületek:

Helyezzétek a játéktáblát az asztal közepére! Minden játékos válasszon magának egy színt, vegye maga elé az azonos színű tippkockákat, majd mindenki tegyen egy kockát a pálya szélén található pontozósáv 1-es mezőjére! A kártyákat tegyétek a kártyatartó dobozba! Egy játék során csupán néhány kártyára lesz szükségetek, de érdemes teljesen megtölteni a dobozt, nehogy véletlenül kilátszódjanak a megoldások. Válasszátok ki magatok közül a legműveltebb játékost, majd adjátok a kártyatartó dobozt a bal oldali szomszédjának: ő lesz a kezdőjátékos.


A feladványkártyák - a játékban lévő feladványok három nehézségi kategóriába sorolhatók. A nehézségi szintet a kártya keretének színe jelöli:

 • zöld: lelkes kirándulóknak
 • fehér: gyakorlott túrázóknak
 • piros: avatott országjáróknak

Játék menete:

Minden forduló három fázisból áll:

 1. Tippkockák lehelyezése - a téma felolvasása utána beszéljétek át a feladványokat. A kezdőjátékossal kezdve mindenki tegye a táblára egy tippkockáját.
 2. Pontozás - vegyétek ki az aktuális feladványkártyát a dobozból! Értékeljétek ki először a területekre, majd a tippelősávokra helyezett kockákat. A telitalálatok 7-7 pontot érnek, a megoldással szomszédos mezőkön lévő kockák pedig 3-3 pontot.
 3. Új kezdőjátékos kijelölése - A forduló végén az eddigi kezdőjátékos adja át a kártyatartó dobozd a bal oldali szomszédjának.


Játék vége:

Mikor lejátszottátok az utolsó fordulót, a játék véget ér. A jártyék győztese az a játékos, akinek a legtöbb pontot sikerült gyűjtenie. Egyenlőség esetén a játéknak több győztese van.
 

Te vajon mennyire tudod pontosan a helyszínt? Na és ha évszámokról van szó? Tedd próbára tudásodat egy Magyarországról szóló kvízjátékban!
 

Doboz tartalma:

 • 1 szabályfüzet
 • 1 játéktábla
 • 100 kétoldalas feladványkártya (200 feladvány 3 nehézségi szinten)
 • 1 kártyatartó doboz
 • 36 tippkocka (játékosonként 6 db)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.